Christelijke homotherapie: de hel op aarde!

Het is dat ik niet in god geloof, anders zou ik zeggen dat het 'godgeklaagd' dat christelijke therapeuten durven te beweren dat homoseksualiteit een ziekte is, die genezen kan worden. Dat is vijftig jaar terug in de tijd.

Maar wat erger is: hier worden al dan niet jonge homo's en lesbo's in een soort gewetensnood gebracht, waar ze hun leven lang last van zullen hebben. En dat alles onder het doemscenario dat god niet van zondaars houdt. Dat homo's en lesbo's zondaars zijn en dat voor hen de eeuwige verdoemenis wacht.

www.coc.nl

Die boodschap van een te verwachten hel in der eeuwigheid is sowieso afschuwelijk! Waarom moeten religies altijd dreigen met hel en verdoemenis? Ik denk als dwangmiddel om mensen, gelovers naar hun pijpen te laten dansen.

 

Maar dit is helemaal erg. Mensen die psychisch in de knoop liggen en hulp zoeken worden in zo'n kwetsbare situatie onder druk gezet en naar mijn idee, maar ik kan het mis hebben, voorhouden dat al hun psychische problemen hun oorzaak hebben in het feit dat homo's en lesbo's willens en wetens zondigen. En je weet het... Het meest intieme en meest waardevol in ieders individueel leven is o.a. zijn seksualiteit. Wie dat van iemand afneemt is te vergelijken met iemand die een neger (vergeef me het woord) zegt dat er prima therapieën zijn die voor een prachtig witte huid zorgen.

Maar dat mensen zichzelf dit willen aandoen moeten ze zelf weten. Ieder heeft recht op zelfbeschikking. Maar dat een 'hulpverlener' een medemens iets onmenselijks oplegt dat moet strafbaar zijn. En al helemaal niet vanuit de belastingpot gefinancierd worden. Gelukkig heeft de minister van volksgezondheid gezegd dit te willen aanpakken: ''Bizar, dat wist ik ook niet. Het is niet te tolereren en daar ga ik een einde aan maken".

Laten van harte hopen dat dit soort gedachten en praktijken snel uit onze samenleving worden uitgebannen.

Naschrift:

Gelukkig heeft onderzoek voorlopig uitgewezen dat het in bedoelde kliniek inderdaad niet gebeurde. Deze zal echter in de gaten worden gehouden. Voorts zijn er vooral in de fundamentele hoek kringen die toch wel vinden dat homoseksualiteit 'er wel uit te praten is'. Daarom moeten we toch alert zijn.